Ismét itt a pünkösdi hosszú hétvége!

Kössön mindig utasbiztosítást!Húsvét után 7 héttel, vasárnap és hétfőn ünnepli a keresztény világ a Pünkösdöt, mely idén május 28-29. napokra esik. A szombati nappal együtt 3 munkaszüneti napnak örülhetünk. A pünkösdi hosszú hétvége és a nyárias idő sokakat csábít utazásra és kirándulásra. Évek óta ez a 3 nap a belföldi szálláshelyek egyik legforgalmasabb időszaka, a legtöbb szállásadó külön erre az időszakra hirdetett akciós csomagokkal és programokkal várja vendégeit. A balatoni turistaszezon szintén ekkortájt szokott elkezdődni. Az idei pünkösdi hosszú hétvégére 15 százalékkal nőttek az előfoglalások az előző évihez képest - közölte saját adatai alapján a Szallas.hu az MTI-vel.

A szállásfoglaló oldal legfrissebb felmérése szerint a TOP 10 pünkösdi úti cél az országban évek óta szinte azonos sorrendben: Gyula, Siófok, Eger, Szeged és Pécs, valamint Budapest, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Zalakaros és Nyíregyháza. Idén kimaradt a legnépszerűbb desztinációk közül Sárvár, Hévíz és Sopron városa.

Pünkösd idején a belföldi utazók mellett jelentős a külföldre látogatók száma is, akik általában rövid, 2-3 éjszakás időszakot töltenek a határon túl, jellemzően városnézésre vagy külföldi családlátogatásra indulva.

A biztosítótársaságok tapasztalatai szerint sajnos még mindig sokan gondolják úgy, hogy ezekre a 2-3 napos kirándulásokra nem érdemes utasbiztosítást kötni. Ennek elmulasztása azonban sok kellemetlenséggel és esetenként igen komoly, akár több millió forintos anyagi veszteséggel járhat. A tavaszi kirándulások leggyakoribb káresetei a poggyászsérülések és a lopások, míg a jellemző balesetek ilyenkor a végtagtörés, rándulás és ficam, de nem ritka a gyomorrontás vagy az érrendszeri betegségből származó rosszullét sem.

Nem érdemes spórolni a naponta pár 100, vagy 1000 Ft-os biztosítási díjon, hiszen például a szomszédos Ausztriában egy végtagtörés, vagy műtét esetén naponta akár 1000-1500 euróra is rúghatnak a kórházi ápolás költségei. A hegyi mentésért, vagy a mentőhelikopteres szállításért még ennél is nagyobb, 3500- 6000 eurós összeg terhelheti a balesetet szenvedő utazókat.

Már most tervezi pünkösdi utazását? Számolja ki és kösse meg saját és családja utasbiztosítását kalkulátorunk segítségével:

https://www.eurorisk.hu/calculation/utas-biztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft